Recepti Salata 14. svibnja 2024.

Savršen recept za ukusnu i osvježavajuću krumpir salatu

Prilog
10 MIN
14 MIN
4
JEDNOSTAVNO
krumpir salata
Osvježavajuća krumpir salata sa začinskim biljem
foto: Instagram @osiemackeanpastaqueen
Imamo recept za osvježavajuću krumpir salatu koja će te ostaviti bez daha. Tvoju ekipu također!

Iskusni gurmani kažu kako svaka kolekcija recepata za krumpir salatu treba imati barem dvije osnovne verzije: jednu kremastu (s majonezom) i jednu kiselkastu. Ovaj put ulog stavljamo na – kiselo.

Ono što ovaj recept izdvaja od ostalih je njegova ukusna baza od senfa i octa s puno svježeg bilja – peršina, estragona, vlasca i ostalih blagodati iz proljetnoga vrta – plus mladi luk i maslinovo ulje.

Savršen recept za ukusnu i osvježavajuću krumpir salatu | Author: stockking/freepik Krumpir - bitno je odabrati onaj pravi za savršenu salatu foto: stockking/freepik

Važno je koristiti mladi krumpir, koji zadržavaju oblik bolje od drugih nakon kuhanja. Osim toga, njihova tanka koža ne mora se guliti, što ovo jelo čini savršenim za one koji su "na knap" s vremenom, vole malo dodatne teksture u salati od krumpira ili je preferiraju bez majoneze.

Ne gasi ekran dok kuham

Krumpir salata sa svježim začinskim biljem
10 MIN
pripreme
14 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Krumpir 680 g
  • Začinsko bilje 0,50 šalica
  • Mladi luk 2 kom
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Senf 1 žlica
  • Vinski ocat 1 žlica
  • Sol 0,50 žličica
  • Crni papar 0,25 žličica
Postupak
  1. Pripremi veliku posudu za kuhanje na pari s košaricom za paru, napuni sa 2,5 cm vode i pusti da zakuha. Stavi krumpire u košaricu, pokrij i kuhaj na pari dok ne omekšaju, 12 do 14 minuta. Ocijedi.


  2. U međuvremenu, u srednjoj zdjeli pomiješaj bilje, mladi luk, ulje, senf, ocat, sol i papar. Dodaj kuhane krumpire i promiješaj da se svi sastojci sljube.


Isprobaj i ove recepte s krumpirima!

krumpir Možda vas zanima... BIRAJ I UŽIVAJ: Najboljih 10 jela od krumpira Recepti španjolski krumpir Možda vas zanima... Španjolski krumpir bolji je od francuskog! Imamo recept... Recepti Krumpir salata Možda vas zanima... Kremasta krumpir salata - uz roštilj ili bilo koji drugi obrok Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.