Recepti 13. listopada 2014.

Brujet od bakalara

Brujet od bakalara
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte recept za bakalar na način kako ga u svojoj kuhinji priprema Veljko Barbieri

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 444

Potrebno vam je

  • 700 g bakalar
  • 750 g pelati
  • 1000 g krumpir, zreli
  • 3 kom kapula
  • 4 režanj češnjak
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 0.50 vezica petrusim
  • 0.50 l riblji temeljac
  • 2 dl vino bijelo
  • 2 kom lovorov list

Priprema

  1. Skuhajte bakalar, koji ste 48 sati močili u vodi, očistite mu kožu i kosti.
  2. Slažite naizmjence u veću posudu bakalar, pelate od rajčica, ploške krumpira, kapule sjeckane na kolute, češnjak i peršin.
  3. Podlijte ribu i povrće s 0,5 l juhe od bakalara, dodajte bijelo vino, ubacite 2 lista lovora, posolite, popaprite i kuhajte dok povrće ne omekša i ne sljubi se s ribom.

Izvor "Kuharice Veljka Barbieria"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.