Recepti 13. listopada 2014.

Bravetina i zelen-pire

gastro postao gastro.24sata.hr
Bravetinu ćete,kao i mladu janjetinu, ili obožavati ili ju nikada nećete zavoljeti

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 556

Mesni toć

  • 500 g bravetina
  • 1 kom kapula
  • 4 režanj češnjak
  • 4 kom pelati
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom peršin, list
  • 4 kom kadulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Zelen pire

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 2 dl grašak zeleni (smrznuti)
  • 0.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 50 g maslac, slani

Priprema

  1. Nasjeckajte kapulu i dinstajte je na malo ulja dok ne postane staklasta. Dodajte mljeveno meso, vegetu i dinstajte dok ne ispari sva tekućina. Podlijevajte s vodom i dinstajte još pola sata uz neprestano podlijevanje čim tekućina ispari.
  2. Dodajte oguljene i nasjeckane pome (pelate ili gotovu šalšu) i kuhajte na lagano dok većina tekućine ne ispari, a pome i meso se ne pretvore u lijepi gusti toć.
  3. Sada dodajte luk, nasjeckane listiće kadulje, papar, sol; još kratko prokuhajte i toć je gotov!
  4. Za zelen-pire ovaj put skuhajte narezane krumpire i grašak zajedno, protisnite ih, posolite, dodajte malo mlijeka i masla da bude fino kremast.

Bravetinu ćete,kao i mladu janjetinu, ili obožavati ili ju nikada nećete zavoljeti

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.