Brza piletina sa brokulom

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)
Brzinska priprema ručka koji sadrži sve sastojke potrebne za savršen dan

Priprema


1. Pomiješati umak od soje, rižin ocat i med u jednoj posudi.
2. U woku zagrijati ulje i na jakoj vatri popržiti polovicu količine đumbira, mladog luka i češnjaka sa piletinom oko 2 minute, dok piletina posmeđi a zatim umiješati polovicu smjese sa soja sosom. Nastaviti pržiti na jakoj vatri, miješajući, dok piletina ne bude pečena, a zatim sve sastojke prebaciti u zdjelu.
3. Ponovno zagrijati preostalu količinu ulja u woku, dodati ostatak đumbira, luka češnjaka a također i brokulu, mrkvu i papriku. Pržiti otprilike minutu pa dodati 1 dl vode, poklopiti i kuhati dok povrće omekša.
4. Zatim umiješati preostalu količinu umaka od soje, promiješati i kuhati oko 1 minutu pa dodati pečenu piletinu.
5. Poprskati sezamovim uljem i još malo soja sosa i poslužiti uz rižu.

Osnovni podaci

Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
45 min
Vrsta jela:
jela od mesa
Glavni sastojak:
piletina, brokula
Način pripreme:
pirjanje, kuhanje
Slijed:
glavno jelo
Osobitost:
brzo i jednostavno

Sastojci


4 žličice umaka od soje
Žlica rižinog octa
Žlica meda
4 žličice ulja
2,5 cm korijena đumbira, oguliti i narezati
2 mlada luka, tanko narezati
2 režnja češnjaka, očistiti i narezati na ploške
450 g bijelog pilećeg mesa, narezati na manje komade
1 mrkva, narezati na štapiće jednake veličine
200 g brokule
Jedna crvena paprika, narezati na štapiće jednake veličine
Sezamovo ulje
Kuhana ili parena riža

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani recepti

Pečena piletina s povrćem

U woku pripremite ukusne, marinirane pileće filete i uživajte u savršenom ručku 

Hladna salata s lososom

Bogata salata koju možete poslužiti i kao glavni obrok

Vezani Recepti

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koje je vaše omiljeno ljetno voće?

Glasaj Rezultati