Recepti 13. listopada 2014.

Cheesecake s jagodama

Cheesecake s jagodama
gastro postao gastro.24sata.hr
Dodatni adut na inače neodoljivoj torti od sira apsolutno su - jagode

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 225

Potrebno vam je

  • 1 šalica keksi, mljeveni
  • 3 žlica šećer, kristal
  • 0.25 šalica maslac, neslani
  • 2 šalica bijela čokolada
  • 0.50 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 750 g krem sir
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 10 kom jagode

Priprema

  1. U zdjeli pomiješajte mljevene kekse sa šećerom i otopljenim maslacom. Mješavinu utisnite u manji kalup za torte.
  2. Nad parom otopite bijelu čokoladu pomiješanu sa slatkim vrhnjem.
  3. Izmiksajte krem-sir sa šećerom dok smjesa ne postane glatka. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim vanilijin ekstrakt i otopljenu bijelu čokoladu. Smjesu prelijte preko podloge od keksa.
  4. Pecite otprilike 55 minuta na temperaturi od 170 Celzijevih stupnjeva. Ohladite, ukrasite narezanim jagodama i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.