Recepti 13. listopada 2014.

Crveni rižot od rakova i sira

Crveni rižot od rakova i sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Rižot koji miriše i ima jedinstveni okus mora

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1580

Potrebno vam je

  • 500 g škampi
  • 500 g kozica velika
  • 1000 g riža, nepolirana
  • 200 g pasirana rajčica (passata)
  • 200 g parmezan
  • 10 dl riblji temeljac
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 dl ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na maslinovu ulju u tavi propirjajte repove škampa i kozica, dodajte im malo šalše od pomidora pa ubacite rižu.
  2. Pirjajte dok ne ostakli, a onda podlijte ribljim temeljcem i s malo bijelog vina da pokrije rižu. Posolite, popaprite, ubacite pola tvrdog sira rezanog na kocke i kad riža pusti sluz i postane na zub, još dobro promiješajte s malo maslaca i ulja dok ne dobijete rižot koji je dovoljno kremast i likvidan da mu se površina doima poput valova na moru.
  3. Služite s ribanim sirom.

Izvor Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana, Profil internationa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.