Recepti 13. listopada 2014.

Dagnje u umaku od šafrana

Dagnje u umaku od šafrana
gastro postao gastro.24sata.hr
Provjerite zašto se dagnje odlično slažu s umakom od šafrana i vrhnja za kuhanje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 246

Potrebno vam je

  • 1000 g dagnja
  • 300 ml vino bijelo
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 mala žlica origano
  • 1 mala žlica šafran
  • 150 ml vrhnje za kuhanje
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Vino uliti u posudu da zakuha. Dodati dagnje i kuhati u poklopljenoj posudi, tresući posudu svakih 6-8 minuta ili dok se dagnje potpuno ne otvore.
  2. Ukloniti one školjke koje su ostale zatvorene, a otvorene pažljivo premjestiti u posebnu posudu. Sačuvati tekućinu od kuhanja.
  3. Zagrijati maslinovo ulje u tavi pa pirjati luk i češnjak 2-3 minute. Dodati tekućinu od kuhanja školjaka pa kuhati još 3-4 minute.
  4. Umiješati šafran i vrhnje pa zagrijati na srednjoj vatri. Začiniti sa soli i paprom po ukusu.

Provjerite zašto se dagnje odlično slažu s umakom od šafrana i vrhnja za kuhanje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.