Recepti 13. listopada 2014.

Filet orade na kremi od batata

Filet orade na kremi od batata
gastro postao gastro.24sata.hr
Batat je slatkasti krumpir koji će vas oduševiti pripremite li ga na kremu ili rustikalno pečenog u korici sa začinima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 305

Potrebno vam je

  • 1000 g orada
  • ulje maslinovo
  • 1 dl vino bijelo
  • češnjak
  • sol
  • peperoncin
  • 1 kom batat
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 0.50 dl vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Očistite oradu od ljuski i glave. Izvadite i iznutrice koje možete koristiti za paštetu. Dobro isperite pod mlazom hladne vode. Osušite ribu salvetama. Rastvorite i pažljivo izvadite kost kako biste dobili filete.
  2. Batatu ogulite i izrežite na manje komade. Kratko kuhajte u posoljenoj vodi. U tavi zagrijte maslinovo ulje.
  3. Dodajte češnjak u ljuski koji ste zgnječili dlanom. Kratko ga pržite kako bi pustio aromu u ulje. Izvadite kako se ne bi prepekao.
  4. Pecite filete na strani kože kako se ne bi svinuli. Posolite i podlijte bijelim vinom. Po želji dodajte vrh peperoncina.
  5. Poklopite i pustite na laganoj vatri.
  6. Kuhanu batatu procijedite i blendajte uz dodatak malo soli i vrhnja za kuhanje dok ne dobijete savršeno glatku teksturu. Riba je pečena kada je meso bijelo.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.