Recepti 13. listopada 2014.

Focaccia

gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski aromatični kruh s ružmarinom, češnjakom i naravno, maslinovim uljem

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 562

Tijesto

  • 500 g oštro brašno
  • 500 g glatko brašno
  • 30 g med, vrcani
  • 30 g kvasac, svježi
  • 30 g sol
  • 625 ml voda

Premaz

  • 100 ml ulje maslinovo
  • 2 grančica ružmarin
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica krupna sol

Priprema

  1. Rastopite kvasac i med u polovici mlake vode. Prosijte brašna i istresite na radnu površinu. U sredini napravite udubinu u koju stavite sol i dobivenu smjesu s dignutim kvascom. Polako miješajte da dobijete ljepljivu masu. Dodajte ostatak vode, mijesite i valjajte dok ne postane bijelo i glatko. Ostavite da odstoji na toplu i vlažnu mjestu 40-ak min pokriveno krpom ili prozirnom folijom.
  2. Batom istucite grančice ružmarina i češnjak. Stavite u zdjelicu, posolite i malo promiješajte. Prelijte maslinovim uljem i pustite da odstoji dok se diže tijesto. Kad se tijesto udvostručilo, istisnite zrak udarajući ga i malo ga promijesite.
  3. Lim pospite brašnom. Tijesto razvaljajte na 1,5 cm debljine, stavite ga na lim i namažite aromatičnim premazom. Napravite rupe gurajući prste u tijesto da premaz uđe u njega. Pustite da se tijesto ponovno udvostruči (45 min). Pecite 15-ak min na 250°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.