Recepti 27. rujna 2016.

Tata mata za doručak: Frittata od špinata, šunke i rajčica

Frittata
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Frittata je kombinacija omleta i quichea, a možete je puniti povrćem, mesom ili tjesteninom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 244

Potrebno vam je

  • 1 vezica špinat
  • 100 g šunka, mršava
  • 6 kom jaje kokošje
  • vrhnje za kuhanje
  • 0.33 šalica parmezan
  • 2 režanj češnjak
  • 250 g rajčice, cherry
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na temperaturu od 190 stupnjeva Celzijusa. Namastite lim za pečenje pa ga obložite papirom za pečenje.
  2. Pola špinata stavite u lim. Pospite s pola šunke pa ponovite postupak.
  3. Istucite jaja, vrhnje, sir i češnjak. Začinite solju i paprom.
  4. Prelijte preko špinata i šunke u limu te, a preko stavite rajčice prerezane na polovice.
  5. Pecite u trajanju od 35 do 40 minuta i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.