Recepti 13. listopada 2014.

Gazpacho juha s lubenicom

Gazpacho juha s lubenicom
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealna lagana juha za vruće dane koja se jede hladna

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 63

Potrebno vam je

  • 1000 g lubenica (mesnati dio)
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 2 kom mladi luk
  • menta
  • 3 žlica limunov sok
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • tabasco
  • 1 režanj češnjak
  • 200 ml sok od brusnice

Priprema

  1. Narežite lubenicu na manje kockice i sitno narežite krastavac, papriku, luk i češnjak.
  2. Pomiješajte sve sastojke osim soka od brusnice.
  3. Usitnite u blenderu u više navrata.
  4. Pomiješajte sa sokom od brusnice te dobro ohladite prije posluživanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.