Recepti 13. listopada 2014.

Govedina s povrćem

Govedina s povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapecite govedinu s raznovrsnim povrćem koje ćete postaviti preko mesa u pleh za pečenje

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 395

Potrebno vam je

  • 450 g krumpijer
  • 350 g pastrnjak
  • 250 g mrkva, crvena
  • 4 mala žlica ružmarin
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 3 mala žlica ulje maslinovo
  • 500 g govedina
  • 1 mala žlica češnjak
  • 0.50 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 1 žlica hren
  • 2 mala žlica vinski ocat, bijeli
  • 2 mala žlica vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 230˚C. U zdjeli pomiješati krumpir narezan na četvrtine, pastrnjak (oguliti i narezati dijagonalno na komade veličine 3 cm) i mrkvu sa 3 žličice ružmarina, ¾ žličice soli, ½ žličice papra, 1 žličicom vode i 2 žličice ulja. Pleh za pečenje namastiti sa maslinovim uljem. U govedinu utrljati 1 žličicu maslinovog ulja i češnjak te začiniti sa preostalim začinima: 1 žličicom ružmarina, ¼ žličice soli i ¼ žličice papra.
  2. Govedinu položiti na pleh za pečenje a oko nje poslagati povrće u jednom sloju. Povrće tijekom pečenja okrenuti jednom, kada temperatura govedine dosegne 60˚C.
  3. Kada je meso pečeno, premjestiti ga na tanjur i prekriti folijom na 5 minuta. Povrće vratiti u pećnicu ali pećnicu isključiti.
  4. Za umak pomiješati jogurt, hren i ocat.

Zapecite govedinu s raznovrsnim povrćem koje ćete postaviti preko mesa u pleh za pečenje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.