Recepti 13. listopada 2014.

Goveđe trakice s rukolom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo koje prikazuje bit talijanske kuhinje - jednostavnost pripreme kvalitetnih namirnica

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 233

Potrebno vam je

  • 1000 g govedina, mršava
  • 30 g ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 15 g maslac, neslani
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g vino bijelo
  • juneći temeljac
  • sol
  • papar
  • 150 g cherry rajčice
  • 250 g baguette bijeli
  • 30 ml aceto balsamico

Priprema

  1. Izrezati file od govedine na trakice posoliti i popapriti.
  2. U neprijanjajuću tavu otopiti maslac i maslinovo ulje, staviti meso i peći. Nakon nekog vremena dodati bijelo vino i pustiti da ispari. Kuhati dalje dodavajući teleći brudet po ukusu.
  3. Kada je pečeno, poslužiti na prženim kriškama francuskog kruha. Po želji možete poslužiti i uz tjesteninu ili kao salatu uz rikolu i rajčice.
  4. Ukrasiti s rukolom koju smo začinili sa soli, biberom, aceto balsamicom i rajčicama razrezanim na četiri dijela.

Izvor Giusepe Daddio

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.