Grašak s krumpirom u bešamel-umaku

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)

Priprema

  1. Krumpire operite i kuhajte sa korom pola sata u posoljenoj vodi. Kada su kuhani , izvadite ih, ogulite i narežite na kockice. Smrznuti grašak ubacite u uzavrelu vodu, prokuhajte nekoliko minuta i pomiješajte s krumpirima.
  2. U međuvremenu priredite bešamel-umak. Na ugrijanom maslacu propirjajte sitno nasjeckani luk. Kad ostakli, dodajte brašno, promiješajte i dodajte malo vode. Malo propirjajte i pomalo dolijevajte juhu i mlijeko neprekidno miješajući da se ne stvore grudice. Prokuhajte umak nekoliko minuta. Posolite i popaprite te poprašite šećerom i ribanim oraščićem. 
  3. Grašak i krumpir prelijte umakom i pospite ribanim grojerom. Stavite zdjelu u pećnicu i na osrednjoj temperaturi zapecite oko 15 minuta.

Osnovni podaci

Broj porcija:
2
Trajanje pripreme:
do 60 min
Vrsta jela:
jela od povrća
Glavni sastojak:
grašak, krumpir
Način pripreme:
u pećnici
Slijed:
glavno jelo
Način prehrane:
vegetarijanska

Sastojci

  • 250 g krumpira
  • 500 g konzerviranog ili smrznutog graška 
  • sol 
  • margarin za podmazivanje

Bešamel-umak:
  • 40 g maslaca
  • 1 glavica luka 
  • 1/2 l juhe od povrća (iz vrećice) 
  • 1/4 l mlijeka 
  • sol 
  • papar 
  • muškatni oraščić 
  • prstohvat šećera 
  • 40 g ribanog sira grojera

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koju rubriku najviše volite čitati na našem portalu?

Glasaj Rezultati