Recepti 13. listopada 2014.

Guacamole umak

Guacamole umak
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u izvrsnom receptu za jedan od najstarijih i najpopularnijih svjetskih umaka

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 2 kom avokado (mesnati dio)
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 1 kom čili papričica
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 kom limeta
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Avokado prepolovite na pola, uklonite sjemenku i izdubite ga žlicom. Meso avokada premjestite u posudu i pokapajte sokom od limete. Luk i rajčicu nasjeckajte na sitno. Chilli papričici ukonite sjemenke i žilice pa ju sitno nasjeckajte.
  2. U posudi usitnite avokado pomoću vilice, dodajte luk, rajčicu, chilli papričicu po želji, dobro promješajte. Začinite sa soli, paprom i sokom od limete po ukusu. Umak prekrijte prozirnom folijom i ohladite u frižideru do serviranja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.