Recepti 13. listopada 2014.

Gulaš od zeca

Gulaš od zeca
gastro postao gastro.24sata.hr
Ugrijte se uz topli gulaš od mariniranog zečjeg mesa

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 92

Potrebno vam je

  • 1 kom zec divlji
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 200 g grah, šareni
  • 2 dl crno vino
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • lovorov list

Priprema

  1. Zeca nasijecite na komade, posolite, popaprite, polijte s 1 dl maslinova ulja i 1 dl crnog vina, dodajte lovorov list, luk nasjeckan na sitno i češnjak nasjeckan na listiće, pustite da se marinira (najbolje preko noći).
  2. Komade zeca izvadite iz marinade i zapecite sa svih strana. Izvadite komade zeca i na ostatku masnoće popržite mrkvu narezanu na kolutove i luk koji ste prethodno ocijedili od tekućine iz marinade (tekućinu sačuvajte!). Pirjajte 5 minuta pa dodajte brašno, pasiranu rajčicu, lovorov list i prepečene komade zeca. Podlijte s tekućinom od marinade i dodajte vode ako je potrebno da prekrije sastojke.
  3. Kada gulaš provrije, smanjiti vatru i kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata. 30 minuta prije kraja kuhanja dodajte 1 dl crnog vina i ocijeđeni grah.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.