Recepti 13. listopada 2014.

Gusja pašteta u prhkom tijestu

Gusja pašteta u prhkom tijestu
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite ukusnu pašteti i poslužite je s prepečenim kruhom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 806

Potrebno vam je

  • 500 g jetra gusja
  • 150 g maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom lovorov list
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 100 g gusčja mast
  • 2 dl porto

Priprema

  1. Pripremite prhko tijesto od brašna, margarina, kiselog vrhnja i malo soli, ispecite ga u kalupima i ohladite ga u njima.
  2. Gušćja jetra ostavite da odleže u mlijeku 24 sata. Sa solju, paprom i lovorovim listom pržite ih u dubokoj masnoći. Kad su gotova, izvadite ih iz masnoće i izmiksajte s maslacem i portom.
  3. Paštetom punite tijesto i ostavite da se ohladi i stegne. Tada paštetu izvadite tako da je okrenete da tijesto bude izvana. Lijepo narežite i poslužite s brusnicama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.