Recepti 08. lipnja 2016.

Hladna juha za tople dane

Hladna juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljetna juha od krastavaca i jogurta

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 119

Potrebno vam je

  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 2 žlica vinski ocat
  • 1 režanj luk cešnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ogulite i naribajte krastavac.
  2. Pomiješajte vrhnje, jogurt i obje vrste octa i lagano tucite dok ne postane kremasto.
  3. Umiješajte krastavac, metvicu, češnjak i začine. Pokrijte i stavite hladiti 3 sata.
  4. Prije posluživanja promiješajte i po potrebi dodatno začinite. Ukrasite kriškama krastavca, grančicom metvice i zdrobljenim zrnima papra.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.