Recepti 13. listopada 2014.

Hladni zalogajčići tople dobrodošlice

Hladni zalogajčići tople dobrodošlice
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaći bosiljak debelog lista mirisniji je, ukusniji i daje više zelene boje, a zamrznete li višak tijesta, uvijek ste spremni za iznenadne goste

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 799

Potrebno vam je

  • 250 g maslac, neslani
  • 150 g parmezan
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • bosiljak, vezica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • kavijar, granulirani
  • crnilo sipe
  • mascarpone

Priprema

  1. Zamijesite glatko tijesto od maslaca, brašna i parmezana te smjesu razdijelite na tri dijela.
  2. Prvi komad ostavite u prirodnoj žućkastoj boji, u drugi dodajte žlicu sipina crnila, a u treći sitno nasjeckane svježe listiće bosiljka.
  3. Intenzivniju zelenu dobit ćete tako da se u malo vode kratko skuhate domaći bosiljak. Ako vam je pri ruci, dodajete bilo kakvo drugo zelenilo: rikulu, peršin, mladi špinat... Šokirajte u ledu da ostane zeleno te usitnite u blenderu dok ne postane kremasto.
  4. Svaki komad premijesite da se boje prožmu s tijestom. Pripremljeno tijesto za biskvite narežite na veličine zalogaja ili dva te pecite u plitkim pekačima na pak-papiru 15 minuta na 170 stupnjeva.
  5. Kada je biskvit pečen, svaku boju doradite. Biskviti su vrlo ukusni i bez dodavanja namirnica, a mogu se servirati topli i hladni.
  6. Na crni biskvit dodajte malu žlicu kavijara od pastrve, a na zeleni sasvim malo mascarpone sira. Treći, žuti biskvit s parmezanom ne morate dorađivati

Izvor 'Mirisno ljeto na tanjuru', Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.