Recepti 03. listopada 2014.

Janjeća ragu juha

janjeća ragu juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta juha s janjetinom i povrćem

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 284

Potrebno vam je

  • 400 g janjetina, mršava
  • 100 g mrkva, crvena
  • 100 g pastrnjak
  • 60 g celer, korijen
  • 100 g luk ,crveni
  • 1 kom lovorov list
  • 2 g papar
  • 100 g karfiol
  • 50 g grašak zeleni, u zrnu
  • 100 g maslac, slani
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 kom sok od limuna (prirod. svježi)
  • 10 g sol
  • 2 l voda

Priprema

  1. Janjeće meso izrežemo na kocke, blanširamo i operemo ga u hladnoj vodi.
  2. Korjenasto povrće očistiti, oprati i sjeckati na jednake kocke. Luk sitno sjeckati, grašak oprati i ocijediti.
  3. Pripremiti umak od slatkog vrhnja i žutanjaka.
  4. U posudu za kuhanje staviti toplu vodu i pripremljeno meso da prokuha. Dodati korjenasto povrće i ostale začine. Kuhati dok meso omekša. Dodati grašak i karfiol, nastaviti kuhanje dok se karfiol i grašak skuhaju.
  5. Od masnoće i brašna napraviti zapršku da dobije svijetlo žutu boju. Zapršku dodati u posudu sa juhom. Ragu juhu kuhati još petnaest minuta.
  6. Dodati sok od limuna prije serviranja. U juhu umiješati umak od slatkog vrhnja i žutanjaka i dobro promiješati, posuti sjeckanim peršinom.

Gusta juha s janjetinom i povrćem

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.