Recepti 13. listopada 2014.

Janjeći but s krumpirima

Janjeći but s krumpirima
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako nemate inspiraciju za nedjeljni ručak, bacite oko na ovaj recept i uživajte u sočnoj, pečenoj janjetini

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 1 kom janjetina, but
  • 8 kom krumpir, zreli
  • 6 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 2 grančica ružmarin
  • 1 vezica mladi luk

Priprema

  1. Janjeći but posolite, poparite i premažite uljem. Prekrijte folijom i pustite da tako odstoji u hladnjaku preko noći.
  2. Krumpire ogulite, narežite na polovice pa posolite i popaprite. U pleh stavite janjeći but, rasporedite krumpire, grančice ružmarina i češnjak. Posipajte sa maslinovim uljem i dodajte pola šalice vode.
  3. Prekrijte meso i krumpire aluminijskom folijom i pecite jedan sat na 200°C.
  4. Maknite foliju pa pecite još sat i pol na 180°C. Nakon 45 min, promiješajte krumpire i okrenite but na drugu stranu.

Ako nemate inspiraciju za nedjeljni ručak, bacite oko na ovaj recept i uživajte u sočnoj, pečenoj janjetini

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.