Recepti 13. listopada 2014.

Jednostavna paella

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u tradicionalnom španjolskom jelu od riže, piletine, kozica i mnoštva drugih sastojaka

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 415

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 250 g pile (cijelo, prosjek )
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 0.50 mala žlica šafran
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 200 g riža, dugog zrna
  • 450 ml riblji temeljac
  • 100 g lignja
  • 100 g kozica velika
  • 150 g grašak zeleni, u zrnu
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi za paellu ili u većoj tavi. Dodajte luk i pirjajte 5 minuta dok ne omekša. Zatim dodajte češnjak i narezanu piletinu te pirjajte na laganoj vatri 10 minuta.
  2. Dodajte papar i rajčicu. Uz neprestano miješanje dodajte šafran, crvenu papriku i rižu. Kuhajte 1-2 minute uz neprestano miješanje i podlijevajte ribljim temeljcem. Dobro izmiješajte i nastavite pirjati na niskoj temperaturi još 15 minuta.
  3. Zatim dodajte lignje, kozice i grašak. Pirjajte uz dolijevanje vode ako je potrebno dok se riža ne skuha.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.