Recepti 13. listopada 2014.

Juha od leće i šunke

Juha od leće i šunke
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava juha s crvenom lećom i malo mesa

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1364

Potrebno vam je

  • 1 šalica leća, suha
  • 6.25 šalica povrtni temeljac
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom kost od šunke
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 2 kom lovorov list
  • 250 g krumpir, zreli
  • 1 žlica vinski ocat
  • 0.25 mala žlica mljeveni piment
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Leću i temeljac ili vodu stavite u posudu i ostavite da se 1-2 sata namače.
  2. Dodajte luk, češnjak, mrkvu, šunku ili slaninu, rajčicu, lovorove listove, sol i papar.
  3. Pustite da zakuha, poklopite posudu i kuhajte na laganoj vatri oko jedan sat da leća omekša.
  4. Dodajte krumpir i dalje lagano kuhajte oko 20 minuta, sve dok krumpir i šunka ne omekšaju.
  5. Izvadite lovorove listove. Izvadite šunku, pa oko nje odrežite oko ¾ šalice mesa koje sačuvajte. Po želji, polovicu juhe protisnite kroz cjedilo ili izmiksajte. Promiješajte s preostalom polovicom juhe.
  6. Po potrebi posolite i popaprite, dodajte ocat, pimentu i sačuvano usitnjeno meso. Lagano kuhajte jos 5-10 minuta.

Zdrava juha s crvenom lećom i malo mesa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.