Recepti 13. listopada 2014.

Juneći odrezak (bijela pisanica) u luku

gastro postao gastro.24sata.hr
Sočna junetina u umaku od vinskog octa i luka

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 284

Potrebno vam je

  • 600 g juneći ramstek
  • 4 kom luk ,crveni
  • 0.50 dl vinski ocat
  • 2 dl ulje suncokretovo
  • 100 g oštro brašno
  • 20 g maslac, slani
  • 4 kom krumpir, zreli
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 20 g rukola

Priprema

  1. Odreske istucite i začinite te ih s jedne strane uvaljajte u brašno. Stavite ih u tavu na zagrijanu mješavinu maslaca i malo ulja, najprije stranu koju ste pobrašnili, i pržite. Kad se zarumene, okrenite i ponovite postupak.
  2. Odreske izvadite, a u tavu na istu masnoću dodajte dio narezanog luka na kockice. Kada luk poprimi zlatnožutu boju, vratite odreske u tavu, podlijte ih i pirjajte oko pola sata uz okretanje i podlijevanje.
  3. Kad meso omekani, dodajte vinski ocat i umak od pečenja i pustite da prokuha.
  4. Ostatak luka narežite na kolutove, uvaljajte u brašno i pržite u dubokom ulju. Kad porumene, vadite ih na papirnati ubrus i posolite.
  5. Krumpir narezan na ploške i rikulu ispržite u dubokom ulju.

Sočna junetina u umaku od vinskog octa i luka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.