Recepti 13. listopada 2014.

Jutarnja kvinoja s cimetom

Jutarnja kvinoja s cimetom
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite kvinoju? Počastite se hranjivim žitaricama za zdrav i ukusan početak dana

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 1 šalica kvinoja
  • 0.50 šalica voda
  • 2 kom štapić cimeta
  • sol

Priprema

  1. Kvinoju oprati nekoliko puta u zdjeli punoj vode. Svaki puta pričekati da se kvinoja slegne pa odliti vodu ili isprati u sitnom cjedilu.
  2. Sve sastojke staviti u jednu posudu i pokriveno zagrijati do vrenja. Zatim smanjiti jačinu vatre i kuhati dok se sva voda ne upije a kvinoja postane mekana, oko 20 minuta.
  3. Maknuti posudu sa izvora topline i ostaviti da stoji poklopljeno još 5 minuta. Promiješati vilicom i ukloniti štapić cimeta. Ostaviti poklopljeno da što duže zadrži toplinu.

Volite kvinoju? Počastite se hranjivim žitaricama za zdrav i ukusan početak dana

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.