Jutarnja kvinoja s cimetom

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)
Volite kvinoju? Počastite se hranjivim žitaricama za zdrav i ukusan početak dana

Priprema


1. Kvinoju oprati nekoliko puta u zdjeli punoj vode. Svaki puta pričekati da se kvinoja slegne pa odliti vodu ili isprati u sitnom cjedilu.
2. Sve sastojke staviti u jednu posudu i pokriveno zagrijati do vrenja. Zatim smanjiti jačinu vatre i kuhati dok se sva voda ne upije a kvinoja postane mekana, oko 20 minuta.
3. Maknuti posudu sa izvora topline i ostaviti da stoji poklopljeno još 5 minuta. Promiješati vilicom i ukloniti štapić cimeta. Ostaviti poklopljeno da što duže zadrži toplinu.
4. Servirati u zdjelice pa po želji dodati mlijeko, usitnjene orašaste plodove, med ili voće po izboru.

Osnovni podaci

Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
30 min
Vrsta jela:
jela od žitarica
Glavni sastojak:
kvinoja, cimet
Način pripreme:
kuhanje
Slijed:
glavno jelo
Osobitost:
zdravo

Sastojci


1 šalica kvinoje (bijela, crvena ili pomiješati obje)
1 ½ šalica vode
2 štapića cimeta
¼ žličica soli

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koju rubriku najviše volite čitati na našem portalu?

Glasaj Rezultati