Recepti 13. listopada 2014.

Kljukuša

Kljukuša
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno bosansko jelo koje potiče još iz osmanskog doba

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 691

Potrebno vam je

  • 2 kom jaje kokošje
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 šalica glatko brašno
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 4 kom krumpir, mladi
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 režanj češnjak
  • 5 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Od jaja, mlijeka, brašna i ulja umutite tijesto te posolite i pobiberite po vlastitom okusu.
  2. Tijesto mora biti malo gušće od smjese za palačinke
  3. Krumpir očistiti i naribajte na ribežu ali ne presitno (na stranici za ribanja jabuka.
  4. Posudu u kojoj ćete peći premažite s maslacem.
  5. Pecite na temperaturi od 180 Celzijevih stupnjeva 30 minuta. Ako jelo nije gotovo, produžite pečenje još 10 minuta.
  6. Pripremite preljev tako da zagrijete mlijeko i maslac. Gotovu kljukušu prelijete preljevom i vratite u pećnicu.
  7. Nakon 10 minuta poslužite.

Tradicionalno bosansko jelo koje potiče još iz osmanskog doba

Izvor Đurđica Protić i Lorenka Copić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.