Kod Pere

Autor:
Gastro.hr

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)
Hrvatska tradicionalna kuhinja
Već 42 godine restoran Kod Pere nalazi se na vrhu Schlosserovih stuba, na zagrebačkoj Šalati. Toliko dugo, naime, gospar Pero vodi ovo ugodno utočište za gladne dane. Nakon što je skoro dvije godine restoran bio zatvoren radi preuređenja, poklonici su odahnuli. Nadograđeni moderni prostor od drveta i stakla, skladno je uklopljen u postojeći, kako bi se proširili kapaciteti. Bilo je to nužno, jer u ovaj kultni restoran gosti se redovito vraćaju, a često povedu i prijatelje.

Nahranio je gospar Pero generacije studenata Zagrepčana, Dubrovčana, i mnogih drugih, a sve su češći gosti stranci željni kvalitetne domaće hrane. Ukoliko želite uživati u hrvatskim tradicijskim specijalitetima poput pašticade, purice z mlincima, telećeg pečenja s krumpirima, krvavica, bakalara i sličnog, ovo je mjesto koje trebate upisati na svoju kartu restorana. Kad kažemo da je hrana domaća, mislimo i na domaće mlince, rezance, kiselo zelje i repu. Na kraju jela uvijek ostavite mjesta za kolač – štrudl od jabuka, sira ili bućnicu. Od Pere ćete teško izaći gladni. Porcije su obilne, a okus hrane mnoge će podsjetiti na kuhanje njihovih mama i baka. Isto kao i udarci bata iz kuhinje ili ručno narezana salata od cikle. Ponuda bi se tako mogla definirati kao široka lepeza hrvatske tradicionalne kuhinje, od Dubrovnika do Zagreba. Vegetarijanci ne trebaju brinuti, i za njih će se na jelovniku naći štogod, a kuharice su ponekad spremne i posebno se potruditi. Vinska lista nije velika, a sadrži sva bitnija hrvatska vina, od malvazija do plavaca.

Osoblje je uslužno, ljubazno i brzo, a posebno toplu atmosferu daje uvijek prisutni gospar Pero, koji mnoge od gostiju zna otkad su kao djeca trčkarali po restoranu. U dane pred vikend, a pogotovo tijekom vikenda, poželjno je rezervirati mjesto. Uz mnogobrojne redovite goste, tamo se često održavaju i manje proslave. Ne treba zaboraviti ni terasu restorana koja u vruće dane nudi savršen bijeg u prirodu, s pogledom na uži centar grada.

Opći dojam: Mjesto s ugodnom domaćom atmosferom koje nudi tradicionalnu hranu najviše kvalitete. Tradicija i poštenje.

Gastro.hr

Osobna karta

Vrsta:
hrvatska tradicionalna jela
Vlasnik:
Pero Miladin
Voditelj:
Glavni kuhar:
Adresa:
Rubetićeva 25 (na vrhu Schlosserovih stuba, Šalata)
Grad:
Zagreb
Telefon:
01/ 4552-814
E-mail:
WWW:
Radno vrijeme:
pon-sub 10,30 – 24 h, nedjeljom 11 – 17 h
Kapacitet:
50 – 70 osoba
Potrebna rezervacija unaprijed:

Omogućeno plaćanje karticama:
Omogućeno parkiralište:
Catering:
Prilagođena ponuda:

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Specijal

Anketa

Koje je vaše omiljeno ljetno voće?

Glasaj Rezultati