Recepti 13. listopada 2014.

Kolutovi od teleće koljenice

Kolutovi od teleće koljenice
gastro postao gastro.24sata.hr
Teleće kolutove prvo prepržite, zatim ih pirjajte s povrćem uz dodatak vina i temeljca

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 433

Potrebno vam je

  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 dl vino bijelo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom lovorov list
  • limunova korica
  • 2 dl pileći temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 800 g teletina, koljenica
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 1 mala žlica maslac, slani

Priprema

  1. Zamolite mesara da vam teleću koljenicu izreže poprečno na kolutove debljine 2 - 3 cm, ali tako da u njima sačuva koštanu srž. Kolutove posolite, popaprite, dobro utisnute u brašno kako bi se prilikom prženja zadržala koštana srž, i prepržite ih na mješavini ulja i maslaca. Prepržene ostavite na stranu.
  2. Na ugrijanom ulju zazlatite sitno nasjeckan luk, na kolutove narezanu mrkvu i nasjeckan korijen celera. Kada luk zazlati dodajte sitno nasjeckan češnjak, lovorov list, naribanu koru limuna, promiješajte i sve to zalijte bijelim vinom te dinstajte dok vino ne ispari.
  3. Kad vino ispari prelijte temeljcem, a kada zavrije dodajte kolutove od koljenice i na laganoj vatri kuhajte da meso potpuno omekša.

Teleće kolutove prvo prepržite, zatim ih pirjajte s povrćem uz dodatak vina i temeljca

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.