Kolutovi od teleće koljenice

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)

Priprema

  1. Zamolite mesara da vam teleću koljenicu izreže poprečno na kolutove debljine 2 - 3 cm, ali tako da u njima sačuva koštanu srž. Kolutove posolite, popaprite, dobro utisnute u brašno kako bi se prilikom prženja zadržala koštana srž, i prepržite ih na mješavini ulja i maslaca. Prepržene ostavite na stranu.
  2. Na ugrijanom ulju zazlatite sitno nasjeckan luk, na kolutove narezanu mrkvu i nasjeckan korijen celera. Kada luk zazlati dodajte sitno nasjeckan češnjak, lovorov list, naribanu koru limuna, promiješajte i sve to zalijte bijelim vinom te dinstajte dok vino ne ispari.
  3. Kad vino ispari prelijte temeljcem, a kada zavrije dodajte kolutove od koljenice i na laganoj vatri kuhajte da meso potpuno omekša.

Poslužiti: Na tanjur stavite jednu kuglu milanskog rižota, na njega stavite kolut od koljenice i sve to zalijte umakom u kome se meso kuhalo.

Ovaj specijalitet naziva se još Osso bucco.

Osnovni podaci

Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
do 60 min
Vrsta jela:
jela od mesa
Glavni sastojak:
teletina
Način pripreme:
pirjanje
Slijed:
glavno jelo
Zemlja porijekla:
Italija

Sastojci

  • 1 teleća koljenica
  • 100 g brašna 
  • 1 dl bijelog vina 
  • 2 glavica luka 
  • 2 mrkve 
  • komad korijena celera 
  • 2 - 3 češnja češnjaka 
  • lovorov list 
  • sitno naribana kora limuna 
  • temeljac (od junetine ili piletine) 
  • sol, papar, mirisne trave po ukusu

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani recepti

Pečena patka s pirom

Spoj Dalmacije i Slavonije u zanimljivom glavnom jelu s patkom u glavnoj ulozi

Vezani Recepti

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Veselim se Uskrsu zbog:

Glasaj Rezultati