Korkyra

Autor:
Gastro.hr

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)
riblji restoran
Vjerojatno puno govori da u ovaj simpatičan riblji restoran ne možete ući bez prethodne rezervacije. Neka vas ne zavara neugledna vanjština i ne odveć uređena unutrašnjost, predvečer je ovaj restoran prepun ljudi, domaćih i stranih, željnih svježe ribe i dobroga vina.

Korkyra je jedan od onih restorana u kojem nećete dobiti menu u pisanom obliku. Izrecitirat će vam ga konobar u manje od minutu, pa vam preostaje ili maksimalna koncentracija ili prepuštanje u ruke vašeg domaćina i slijepo praćenje njegovih preporuka. Mi smo se odlučili za potonje i nismo pogriješili.

Za „zagrijavanje“ nas je  dočekala izvrsna riblja pašteta uz domaći kruh. Za predjelo smo dobili platu s pažljivo naslaganim mariniranim srdelama sa sušenim pomidorama, kozicama na rikuli, pohanim kozicama, pohanim srdelicama i salatom od hobotnice. Sve je bilo bio vrlo ukusno i teško da bi uz sav trud bolje sami iskombinirali. Ritual odabira glavnog jela nešto je drugačiji. Konobar vas vodi do dnevnog izbora ribe gdje između 3 do 4 vrste riba birate one koja  su vas najviše „šarmirale“. I dok smo čekali da ih pripreme, stigla nam je okrepljujuća riblja juha, možda tek malo preslana. Riba pripremljena na lešo uz krumpir i blitvu je uistinu vrhunac večeri i ne ostavlja mjesto za desert. Uz večeru smo pili odličan domaći Babić.

Cijene su umjerene i sasvim odgovaraju kvaliteti ponude. Za posebnu se atmosferu brine gospodin koji prebire po gitari svirajući ponešto za svakoga i stvarajući dojam da se nalazite u nekoj konobi na Jadranu.

U Korkyri njeguju slow food.  Između pojedinog jela se nerijetko čeka i više od pola sata, ostavljajući dovoljno vremena za stvaranje utisaka i uživanje u hrani. Ako se uputite ovamo budite spremni provesti i nekoliko sati za stolom. I kada pomislite da je gotovo, domaćini će vas počastiti vinom ili slasticom na račun kuće prolongirajući vaš i onako nevoljki odlazak.  

Opći dojam: odlična riblja jela uz veselu atmosferu.

Gastro.hr

Osobna karta

Vrsta:
riblji specijaliteti
Vlasnik:
Voditelj:
Glavni kuhar:
Adresa:
Božidara Adžije 26
Grad:
Zagreb
Telefon:
(01 ) 3646 – 101
E-mail:
WWW:
Radno vrijeme:
svaki dan: 09-23,  ned:12-23
Kapacitet:
40 osoba
Potrebna rezervacija unaprijed:
Omogućeno plaćanje karticama:
Omogućeno parkiralište:
Catering:
Prilagođena ponuda:

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Specijal

Anketa

Koje je vaše omiljeno ljetno voće?

Glasaj Rezultati