Recepti 13. listopada 2014.

Kozice s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogato, šareno, ukusno indijsko jelo koje će se poigrati vašim osjetilima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 73

Potrebno vam je

  • 75 g mahune zelene (mlade)
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 50 g luk ,crveni
  • 1 mala žlica đumbir, korijen
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 1 mala žlica sol
  • 50 g rajčica, crvena
  • 75 g crvena paprika
  • 75 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom čili papričica
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • 1 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
  • 2 žlica korijander

Priprema

  1. Ako koristite svježe kozice, operite ih i ubrusom posušite.
  2. Ako koristite svježe mahune, operite ih i narežite na komadiće veličine zalogaja.
  3. Zagrijte ulje u srednje velikoj posudi za umake i pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte ribani đumbir, čili, kurkumu, Garam Masalu i sol. Dobro promiješajte i nakratko propržite.
  4. Dodajte nasjeckanu rajčicu, nasjeckanu crvenu papriku i šampinjone i miješajući pirjajte na srednje jakoj vatri 5-7 minuta.
  5. Dodajte kozice, češnjak, zelene čili papričice, šećer i jogurt. Promiješajte i kuhajte na srednje jakoj vatri 7-8 minuta.
  6. Na kraju dodajte narezane listiće korijandra i na laganoj vatri kuhajte još nekoliko minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.