Kvinoja s piletinom i tikvicama

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)

Priprema

  1. Operite kvinoju pod mlazom vode i potom je stavite u lonac i dolijte 2,5 šalice vode.
  2. Dok se kvinoja kuha na 2 žlice maslinovog ulja popržite sitno sjeckani češnjak. Dodajte tikvice nasjeckane na kolutiće. Nakon 5 minuta dodajte piletinu sjeckanu na komadiće koju ste lagano posolili ili začinili umakom od soje. Potom dodajte sjeckanu rajčicu kojoj ste prethodno uklonili kožu. Podlijte s malo bijelog vina, pilećeg temeljca ili vode te pustite da se pirja na umjerenoj vatri. Posolite i popaprite po želji.
  3. Kada je kvinoja kuhana dodajte joj 1-2 žličice umaka od soje i žlicu maslinovog ulja. 
  4. Kada je varivo od tikvica i piletine gotovo (nakon 20-30 minuta) dodajte mu kuhanu kvinoju, svježi bosiljak i kuhajte još 2-3 minute.
  5. Prije posluživanja pospite ribanim parmezanom.

Osnovni podaci

Broj porcija:
2
Trajanje pripreme:
do 45 min
Vrsta jela:
jela od žitarica
Glavni sastojak:
kvinoja, piletina, tikvice
Način pripreme:
pirjanje
Slijed:
glavno jelo
Osobitost:
zdravo

Sastojci

  • ½ šalice kvinoje (85 g)
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 150 g pilećeg filea
  • 1 rajčica
  • papar
  • sol
  • bosiljak
  • soja umak
  • ribani parmezan za posipanje

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani recepti

Kineski pileći rezanci za deset minuta

Pomiješajte povrće s pilećim prsima u woku i poslužite s rezancima

Vezani Recepti

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koje je vaše omiljeno ljetno voće?

Glasaj Rezultati