Recepti 16. siječnja 2018.

Morski gušti: Lignje s limunom i češnjakom

Lignje s limunom i češnjakom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite lignje na malo drugačiji način

Ako razmišljate što skuhati za današnji ručak, predlažemo ove sjajne lignje obavijene limunom i češnjakom uz rižu kao prilog. Postupak je jednostavan i neće vam oduzeti puno vremena. 

Kada jednom probate lignje na ovaj način, nećete se htjeti vratiti niti jednom drugom. 

 

Pikantne lignje Možda vas zanima... Kakav spoj: Pikantne lignje za savršen petak Recepti

 

Možda vas zanima... Pohane lignje na neki sasvim drugačiji način Recepti

Potrebno vam je

  • 125 g riže
  • 300 ml ribljeg temeljca
  • 400 g liganja
  • 1 limun
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 2 žlica korijandera
  • 2 žlice limunovog soka
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Dobro isprati rižu pod tekućom vodom i staviti kuhati u posudu s ribljim temeljcem. Kada smjesa zavre, smanji se vatra i kuha pokriveno 10-ak min. Kada se riža skuhala, poklopiti posudu kako bi se riža parila dok se pripremaju lignje.
  2. Od lignje se odvoje krakovi, a tijelo se prereže uzdužno na jednoj strani. Na unutarnjoj strani se vrškom noža ureže oblik romba.
  3. Izmiješa se korica limuna, protisnuti češnjak i sitno narezani luk. Smjesa se pomiješa s lignjama u plitkoj posudi.
  4. Zagrije se (grill) tava i peku lignje 3-4 minute dok omekšaju, a zatim se narežu na manje komade.
  5. Začiniti korijandrom i limunovim sokom te soli i paprom. Rižu procijediti i odmah poslužiti s lignjama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.