Recepti 17. kolovoza 2016.

Sezonska ljepotica: Ljetna pita s patlidžanima, tikvicama i rajčicama

Ljetna pita
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata pita s hrskavim tijestom

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 388

Tijesto

  • 1 dl voda
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g integralno brašno
  • 170 g maslac, slani

Potrebno vam je

  • 1 kom patlidžan
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 4 kom rajčice, cherry
  • 3 režanj češnjak
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Pomiješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku
  2. Povrće (osim cherry rajčica) narežite na tanke kolutove.
  3. Tijesto razvaljajte između dva komada papira za pečenje na debljinu 1 cm, gornji papir pažljivo uklonite, dno na par mjesta izbockajte vilicom pa na tijesto rasporedite povrće tako da ostavite 3 cm ruba prazno. Rubove preklopite prema povrću. Povrće posolite, popaprite i posipajte maslinovim uljem.
  4. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.