Recepti 13. listopada 2014.

Losos na žaru sa ružmarinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova riba je jedna od najzdravijih namirnica, a zdrava jela mogu itekako biti ukusna

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 543

Potrebno vam je

  • 1000 g losos
  • 2 mala žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 mala žlica limunov sok
  • 1 mala žlica sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 2 režanj češnjak
  • 2 mala žlica ružmarin
  • kapari

Priprema

  1. Razrežite ribu na 4 dijela jednake veličine. Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar, češnjak i ružmarin u zdjeli. Tom mješavinom premažite ribu.
  2. Komade ribe poslažite na rešetku roštilja ili upotrijebite roštiljsku košaricu za ribu poprskanu maslinovim uljem. Pecite na srednje jako zažarenom ugljenu sve dok se riblje meso ne počne lako odvajati od kosti (4-6 minuta po centimetru debljine ribe). Ako je riba deblja od 2.5 centimetra, oprezno je nakon nekog vremena okrenite na drugu stranu kako bi se obje strane ispekle.
  3. Pečete li ribu na roštilju u pećnici, poprskajte rešetku posude za roštiljanje maslinovim uljem i na rešetku poslažite komade ribe. Ribu pecite na 10 centimetara od grijača 4-6 minuta po centimetru debljine. Ako je riba deblja od 2.5 centimetra, oprezno je nakon nekog vremena okrenite na drugu stranu kako bi se obje strane ispekle.

Ova riba je jedna od najzdravijih namirnica, a zdrava jela mogu itekako biti ukusna

Izvor "South beach dijeta", Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.