Recepti 13. listopada 2014.

Marokanska začinjena janjetina

gastro postao gastro.24sata.hr
Pikantno, tradicionalno marokansko jelo iz kojega "vrište" okusi

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 196

Potrebno vam je

  • 12.50 g korijander
  • 7.50 g kumin, mljeveni
  • 5 g slatka paprika
  • 5 g čili u prahu
  • 40 ml ulje suncokretovo
  • 2 režanj češnjak
  • 100 g mladi špinat
  • 15 ml sok od limuna (prirod. svježi)
  • 500 g janjetina, mršava

Priprema

  1. Pomiješajte mljeveni korijandar, kumin i čili te utrljajte mješavinu u janjetinu.
  2. Na srednje do jakoj vatri u woku zagrijte polovinu ulja, dodajte pola janjetine i neprestano miješajući pržite 1-2 minute. Premjestite na pladanj i pokrijte folijom. Ponovite s preostalom janjetinom.
  3. Smanjite vatru, dodajte preostalo ulje, pržite češnjak 2 minute, dodajte đumbir i bundevu i neprestano miješajući kuhajte 3 minute.
  4. Vratite janjetinu u wok, dodajte listove špinata, listove korijandra i sok od limuna. Promiješajte i kuhajte još 2 minute kako bi se janjetina zagrijala.

Pikantno, tradicionalno marokansko jelo iz kojega "vrište" okusi

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.