Recepti 13. listopada 2014.

Nabujak s narančom

Nabujak s narančom
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasni desert s narančom iz francuskih slastičarnica

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 286

Nabujak

  • 4 g jaje kokošje
  • 0.50 šalica šećer, u prahu
  • 0.25 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 5 kom piškote
  • 2 žlica liker od naranče
  • 0.50 žlica mljeveni cimet

Sirup

  • 0.50 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 0.25 šalica marmelada od naranče
  • 2 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
  • 0.25 šalica šećer, u prahu

Priprema

  1. Stavite u dublju posudu žumanjke i šećer, sok od naranče i naribanu koricu. Smiksajte sve dok ne dobijete finu gustu kremu. Umutite unutra i smrvljene piškote te liker na bazi naranče.
  2. U posebnoj posudi umutite bjelanjke sve dok ne dobijete mekani snijeg. Prebacite u kremu od žumanjaka, pomiješajte, a potom podijelite u 4 do 6 nauljenih posuda za pečenje soufflea.
  3. Pecite u pećnici oko 15 minuta na temperaturi od oko 170 Celzijevih stupnjeva.
  4. Za izradu sirupa na laganoj vatri u lončiću miješajte sok od naranče, marmeladu, sok od limuna i šećer. Miješajte oko 5 minuta, procijedite kroz sito i odmah servirajte uz souffle jer se nakon što ga izvadite iz pećnice souffle vrlo brzo "opusti".
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.