Recepti 03. listopada 2014.

Odresci tune u umaku s kaparima

gastro postao gastro.24sata.hr
Sočno meso tune u crvenom umaku zdravo je i jednostavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 111

Potrebno vam je

  • 4 kom tunj
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje suncokretovo
  • 1 kom crni luk
  • 400 g pasirana rajčica (passata)
  • 100 ml vino bijelo
  • 3 g aceto balsamico
  • origano
  • 6 kom kapari

Priprema

  1. Posipajte odreske tunjevine s malo soli i papra.
  2. U tavi zagrijte ulje te prepržite luk. Luk maknite na stranu tave te dodajte tunjevinu i pržite 2-3 minute sa svake strane.
  3. Dodajte pasiranu rajčicu, vino, ocat, kapare i origano. Malo smanjite vatru, prekrijte tavu te kuhajte oko 15 minuta.

Izvor Žena.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.