Recepti 13. listopada 2014.

Odrezak tune s hrenom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno ispecite odrezak tune i poslužite s rajčicama i hrenom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 610

Potrebno vam je

  • 200 g tuna
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 kom limun
  • 1 režanj češnjak
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 20 g maslac, slani
  • 1 žlica hren
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g rajčice, cherry
  • aceto balsamico

Priprema

  1. Pomiješati maslinovo ulje, sok limuna i usitnjeni režanj češnjaka. Dobivenom mješavinom premazati odrezak tune a zatim je ispeći na grill tavi ili roštilju.
  2. Krumpir oguliti i narezati na manje komade. Staviti u posudu s vodom, posoliti, zagrijati do vrenja pa kuhati 15-ak minuta ili dok krumpiri potpuno ne omekšaju.
  3. Krumpire ocijediti pa vratiti u posudu i kratko zagrijati da se osuše pa prebaciti u čistu zdjelu.
  4. U drugoj posudi zagrijati mlijeko i maslac. Kada je maslac otopljen a mlijeko vruće, maknuti sa izvora topline i dodati naribani hren.
  5. Smjesu mlijeka, maslaca i hrena pomiješati sa krumpirom pa zajedno izmiješati i usitniti do pirea. Začiniti po ukusu sa soli i paprom.

Jednostavno ispecite odrezak tune i poslužite s rajčicama i hrenom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.