Recepti 13. listopada 2014.

Oslić s lješnjakom i kaparima

Oslić s lješnjakom i kaparima
gastro postao gastro.24sata.hr
Ispecite filete oslića do zlatne boje i poslužite s kombinacijom maslina i lješnjaka

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 8

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica lješnjak, sirovi
  • 6 filet oslić
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica vinski ocat
  • 2 žlica voda
  • 2 žlica kapari
  • 2 žlica masline, crne
  • 0.50 dl peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Lješnjake fino usitniti.
  2. Filete oslića posušiti pomoću papirnatih ručnika i začiniti sa ¼ žličice papra i ½ žličice soli.
  3. Zagrijati ulje u tavi i ispeći filete do zlatne boje sa obje strane. Odložiti na tanjur.
  4. U istoj tavi otopiti maslac, dodati lješnjake, masline i češnjak pa pirjati 1-2 minute dok lješnjaci poprime zlatno smeđu boju. Zatim dodati ocat i vodu, maknuti sa vatre i umiješati kapare i peršin. Posoliti, popapriti i preliti preko fileta oslića.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.