Recepti 13. listopada 2014.

Pačja prsa s ljetnim lisičarkama

Pačja prsa s ljetnim lisičarkama
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo aromatične gljive prekrasne žuto-narančaste boje koje rastu u grozdovima maštovito poslužite uz svestranu patku

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 543

Potrebno vam je

  • 700 g pačja prsa
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 160 g leća, suha
  • 150 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • vlasac ( listovi)
  • maslac, slani
  • porto
  • 300 g lisičarka
  • 1 kom luk kozjak
  • demi glace umak

Priprema

  1. Patku pripremite za pečenje tako da je posolite i stavite na hladnu tavu da se peče. Okrenite je na stranu na kojoj ima kože kako bi se topila i uljila tavu te vlažila meso.
  2. Pecite na sasvim laganoj vatri. Kada koža postane rumena i hrskava, preselite tavu s mesom u pećnicu i pecite na 260 stupnjeva sedam minuta. Nemojte je prepeći kako ne bi postala žilava.
  3. Očistite lisičarke te ih kratko sotirajte na maslacu s malo nasjeckanog luka kozjaka i nježnog vlasca. Podlijte s malo porta i flambirajte.
  4. U drugoj tavi prepržite ostatak kozjaka i slaninu nasjeckanu na kockice te smeđu kuhanu i procijeđenu leću. Slanina će pustiti malo masnoće i okusa.

Vrlo aromatične gljive prekrasne žuto-narančaste boje koje rastu u grozdovima maštovito poslužite uz svestranu patku

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.