Paška sirana nagrađuje

Autor:
Gastro.hr

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (323)
Osvojite paket od 8 različitih vrsta sireva nagrađivane sirane sa 65 godina tradicije
Najstarija sirana na otoku Pagu s tradicijom svjetski priznatih i nagrađivanih sireva nagraditi će troje čitatelja s vrijednim poklon paketima u kojima se nalazi po 8 osmina različitih vrsta sireva Paške sirane.

Sa svojih 65 godina tradicije u proizvodnji Paškog sira, Paška sirana prva ga je plasirala na tržište, prva mu dali etiketu, prva ga poslali na natjecanja i dobila medalje za njega, stvorivši tako od najpoznatijeg i najnagrađivanijeg sira brand za kojeg se danas zna ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu.

U našoj rubrici Okusi & Mirisi u kojoj recenziramo vina, restorane, ulja, knjige, proizvode i sireve, predstavili smo vam sireve Paprenjak, Mediteraneo i Pramenko a u poklon paketu najsretnije čitatelje dočekati će asortiman od 8 različtih uzoraka sireva Paške sirane.
paska sirana paket.jpg
Paška sirana se bavi proizvodnjom sireva od ovčjeg i kravljeg mlijeka te proizvodnjom ovčjeg mlijeka i mesa. Foto: PR
Kako do nagrade?

Nagradni natječaj traje od danas pa sve do ponedjeljka 11. ožujka  nakon čega ćemo (u utorak 12. ožujka) objaviti imena tri dobitnika poklon paketa. Potrebno je da se registrirate i u komentaru na ovaj članak napišete recept u kojem mislite da jedan od sireva Paške sirane (navedite koji biste sir upotrijebili) može zasjati svojim punim sjajem!

Dobitnici nagrada

Nagradni natječaj Paške sirane završio je te smo u pristiglim komentarima pročitali veliki broj inspirativnih jela za koje vjerujemo da su prefini. Kako dijelimo tri nagrade, nakon dugog i teškog vijećanja Gastro redakcija odabrala je dobitnike čiji su nam recepti zagolicali maštu, a to su:

1. papagena5 - sladoled od Paškog sira
2. renifil - marinirani Paški sir
3. snekica - carpaccio od tune i Paškog sira

Pročitajte više:
Sljubljivanje sira i vina
Pripremanje jela sa sirom i serviranje sira
Komentari (323) / Svi komentari
JOGOBELLA
JOGOBELLA 4.4.2013 1:56:53

Paški sir ,srdele iz domaće proizvodnje ,maslinovo ulje i masline,jedino je ruzmarin iz mog vrta te čaša dobrog crnog vina i pogačice jednostavno a savršeno :)

vlatka31
vlatka31 15.3.2013 14:54:13

renifil - marinirani Paški sir-recept sa web str. coolinarika 10.12.2007.

Snježana_a
Snježana_a 12.3.2013 13:30:08

PANEER 1 U posudi s dubokim dnom prokuhati mlijeko. 2 U kipuce mlijeko dodati sok limuna. 3 Nastaviti lagano mijesati na tihoj vatri dok se mlijeko ne zgrusa. Ako se paneer namjerava koristiti za slana jela, u ovoj mu se fazi moze dodati malo soli, papra ili svjezega zacinskog bilja po zelji. 4 Po potrebi dodati jos malo limunova soka (ali ne previse) dok cijela kolicina mlijeka ne postane prilicno grudvasta. 5 U meduvremenu pripremiti cjedilo i u njega staviti gazu ili muslin. Istresti zgrudvano mlijeko u cjedilo iznad sudopera i isprati ga pod mlazom hladne vode (da se ispere okus limuna). 6 Ostaviti ga da se ocijedi, zatim zavezati muslin i dodatno ga iscijediti rukom. 7 Tako iscijeden paketic pritisnuti nekim tezim predmetom (meni je najzgodnije muslin s paneerom vratiti natrag u to isto cjedilo i preko njega staviti neku malo tezu zdjelu). 8 Cekati sat vremena da se sir stvrdne (za slana jela i przeni paneer/rostilj i do dva sata). 9 Cvrstoca se paneera isprobava tako sto se nakon sat-dva odlomi mali komadic i gnjeci u ruci. Nakon pola minute trebalo bi biti moguce od toga komadica napraviti kompaktnu bombicu. 10 Paneer se moze koristiti odmah, moze se cuvati u slanoj vodi u frizideru nekoliko dana, a moze se i zamrznuti. Posluživanje Ovako dobiven sir reze se na kocke i dodaje u razlicite curryje ili se stavlja na rostiljske stapice s povrcem. Recepti slijede :), za sada sam nasla samo recept za przeni paneer. Za vegansku verziju: nisam nikada probala praviti paneer od sojina mlijeka, ali sam u Kini puno puta (i to vrlo uspjesno) pravila kiselo mlijeko/jogurt od sojinoga mlijeka, pa pretpostavljam da je moguce i sir. SASTOJCI Za osnovni paneer 6 salica (oko 1,5 l) punomasnoga mlijeka 2/3 soka vecega limuna Za aromaticni paneer malosoli krupno mljeveni papar sitno sjeckani chili sjeckani svjezi korijander

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani članci

Pripremanje jela sa sirom i serviranje sira

Nekoliko sirnih savjeta i trikova. 1. Kada pripremate jela sa sirom, sir uvijek dodajte na kraju...

Sljubljivanje sira i vina

Sir i vino imaju mnogo toga zajedničkog, a konzumiraju se zajedno od drevnih vremena. I sir i vino...

Epitaf na siru

Radi se o velškom siru prikladnog naziva uskrsli sir koji se proizvodio na vrlo neobičan način....

Svi vezani članci

Specijal

Anketa

Koju rubriku najviše volite čitati na našem portalu?

Glasaj Rezultati