Recepti 03. listopada 2014.

Pašteta od bakalara

Pašteta od bakalara
gastro postao gastro.24sata.hr
Malomasna i zdrava riba od koje se može napraviti puno različitih jela, a između ostalog i Brandade de Morue

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 846

Potrebno vam je

  • 450 g bakalar suhi
  • 2 režanj češnjak
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Ostavimo ribu 24 sata da se namače u hladnoj vodi. Promijenimo vodu 3 – 4 puta.
  2. Bakalar ocijedimo i stavimo ga u plitku tavu, a zatim ga prekrijemo hladnom vodom i ostavimo da lagano ključa. Pirjamo 10 minuta, a zatim maknemo tavu s vatre, te ostavimo bakalar još dodatnih 10 minuta u vodi prije nego što ga ocijedimo
  3. Skinemo kožu s ribe i očistimo je od kostiju. Prebacimo je u zdjelu, a zatim je zajedno s češnjakom istučemo u paštetu.
  4. Paštetu stavimo u tavu na laganu vatru. Postupno umiješamo dovoljno maslinova ulja i mlijeka, kako bi nastala čvrsta kremasta smjesa bijele boje.
  5. Poslužimo vruće s poprženim kruhom i crnim maslinama, poškropljeno maslinovim uljem i popapreno.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Francuska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.