Recepti 13. listopada 2014.

Pastrve s tokajcem

gastro postao gastro.24sata.hr
Desertno vino tokajac pastrvi daje poseban okus koji će vam se zasigurno svidjeti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • pastrva potočna
  • vino tokajac
  • 1 kom lovorov list
  • kikiriki
  • šafran
  • ružmarin
  • limunova korica
  • maslac, slani
  • pšenično brašno, bijelo
  • limunov sok

Priprema

  1. Očistite pastrve, napravite nekoliko, ne predubokih, zareza i nasolite.
  2. Stavite ribe u posudu, nalijte toliko vina da riba bude pokrivena, dodajte lovorov list, orašac, malo šafrana, malo ružmarina, limunove korice i komad maslaca izmiješan s malo brašna.
  3. Tijekom kuhanja više puta protresite posudu. Prema ukusu, možete dodati i limunov sok.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.