Recepti 13. listopada 2014.

Patka s mlincima

gastro postao gastro.24sata.hr
Domaća patka savršeno paše s mlincima

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1073

Patka

  • 2000 g patka, srednje masna
  • 1 žlica mast svinjska, nesoljena
  • sol

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • sol

Priprema

  1. Posolite patku, namažite mašću i pecite je u hladnoj pećnici na 180°c.
  2. Zamijesite mlince od jaja, brašna i mlijeka u tvrdo tijesto. Podijelite ih na pet loptica i svaku tanko razvaljajte u veliki mlinac koji ispecite na obrnutoj strani lima.
  3. Pečenu patku izvadite iz lima za pečenje, a na masnoću od pečenja stavite “pofurene” mlince.

Domaća patka savršeno paše s mlincima

Izvor Skuhatćute

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alfred 11:42 12. Travanj 2015.

    Pa kako sa može peći u HLADNOJ pećnici na 180°C? :)