Recepti 13. listopada 2014.

Patkica, šampinjoni i svježe klice

Patkica, šampinjoni i svježe klice
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada je meso pečeno, pustite da odstoji na dasci za rezanje nekoliko minuta pa tek onda režite da zadržite slasne sokove

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 493

Potrebno vam je

  • 800 g pačja prsa
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • klice poriluka
  • 3000 prema želji bijela kost od junetine
  • 3000 g svježe sezonsko povrće

Priprema

  1. Napravite umak od kostiju tako da u pećnici pečete dosta povrća – luka, mrkve, tikvica – sve dok ne potamni. Premjestite zatim u lonac i kuhajte nekoliko sati na srednjoj vatri dok se sve ne zgusne.
  2. Odvojite kosti od povrća, procijedite umak te miksajte. Kada ste dobili finu kremu, još jednom procijedite da ne bi ostao koji iver koščice. Doradite po ukusu.
  3. Šampinjone odvojite od stapki, a klobuke izdubite. Kratko ih pecite na tavi na malo maslinova ulja. Posolite i poparite.
  4. Pačja prsa pripremite za pečenje tako da ih natrljate krupnom solju. Ispecite ih na tavi s obje strane pa premjestite u pećnicu u tavi da se dorade, a pore zatvore idućih 15-ak minuta na 200 stupnjeva.

Kada je meso pečeno, pustite da odstoji na dasci za rezanje nekoliko minuta pa tek onda režite da zadržite slasne sokove

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.