Recepti 13. listopada 2014.

Patlidžani s krumpirom

Patlidžani s krumpirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Mekano, sočno, a opet brzo i jednostavno jelo koje ćete odmah zavoljeti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 72

Potrebno vam je

  • 225 g krumpir, zreli
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 50 g luk ,crveni
  • 1 mala žlica đumbir, korijen
  • 4 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • sol
  • 1 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • 1 kom čili papričica
  • 75 g rajčica, crvena
  • 1 žlica limunov sok
  • 350 g patlidžan

Priprema

  1. Operite patlidžane. Narežite ih uzdužno na četvrtine, a zatim poprečno na komade širine 1 cm.
  2. Dobro operite krumpir, nemojte ga guliti. Svaki krumpir narežite na četvrtine, a svaku četvrtinu na nekoliko komada, tako da od svakog krumpira dobijete najmanje 12 komada veličine zalogaja.
  3. U srednje velikoj tavi zagrijte ulje i pržite luk dok ne dobije lagano smeđu boju.
  4. Dodajte sjemenke kumina i korijandra i listiće curryja, ako želite. Nakratko propržite, dodajte naribani đumbir, polovinu češnjaka, zeleni čili u prahu, kurkumu i sol. Pržite ovu mješavinu na jakoj vatri ne duže od 2 minute, pomalo dolijevajući vode tek koliko je potrebno da ne zagori.
  5. Dodajte patlidžane, jogurt, šećer i zelene čili papričice. Sve dobro promiješajte i kuhajte 2-3 minute. Dodajte 140 ml vode i poklopljeno kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.
  6. Dodajte krumpir i narezanu rajčicu i poklopljeno lagano kuhajte još 10 minuta. Prema potrebi, ili ako želite više umaka, dodajte više vode i kuhajte još nekoliko minuta.
  7. Na kraju dodajte preostali češnjak, sok od limuna i listiće korijandra. Nježno promiješajte i kuhajte još minutu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.