Recepti 13. listopada 2014.

Pide sa sirom

Pide sa sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Turski specijalitet najčešće se priprema s mesom, no i sa sirom ove pogačice postaju vrlo slasni zalogajčići

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2678

Tijesto

  • 1 šalica voda
  • 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 10 g kvasac, svježi
  • 1 mala žlica sol
  • 3.50 šalica pšenično brašno, bijelo

Nadjev

  • 1 šalica feta sir
  • 1 šalica mozzarella
  • 1 šalica gouda punomasni
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • papar

Potrebno vam je

  • 1 šalica voda
  • 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 10 g kvasac, svježi
  • 1 mala žlica sol
  • 3.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica feta sir
  • 1 šalica mozzarella
  • 1 šalica gouda punomasni
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • papar

Priprema

  1. Izmiješamo sve sastojke za tijesto i umijesimo ga tako da bude mekano. Ostavimo ga da odstoji 30 minuta.
  2. Pomiješamo sve sireve, dodamo im chilli, mljevenu papriku, peršin te sol i papar. Umiješamo umućena jaja.
  3. Tijesto podijelimo u kugle veličine šake. Razvaljamo svaku i nadjenemo pripremljenim nadjevom od sira. Savijemo rubove tijesta.
  4. Pečemo u limu za pečenje na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.