Recepti 22. rujna 2017.

Kakav spoj: Pikantne lignje za savršen petak

Pikantne lignje
gastro postao gastro.24sata.hr
Kratko popržene lignje u pratnji tikvica, mrkve, paprika i mahuna

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 83

Potrebno vam je

  • 400 g lignja
  • 1 tikvica
  • 2 mrkve
  • 1 rog paprika
  • 1 čili papričica
  • 100 g zelenih mahuna
  • mladi luk
  • soja umak
  • 2 rajčice
  • 3 režnja češnjaka
  • đumbir u prahu
  • maslinovo ulje

Priprema

  1. Tikvicu, mrkvu, mladi luk i papriku narežite na trakice, češnjak na listiće, a čili papričici odstranite sjemenke i žilice te ju narežite na sitno.
  2. Rajčice kratko blanširajte, odstranite im kožu te ih nasjeckajte na sitne kockice. U istoj vodi kratko blanširajte mahune koje ste narezali na manje komade.
  3. Na dvije žlice maslinova ulja popržite papriku, mahune i mrkvu, dodajte lignje izrezane na kolutiće, listiće češnjaka i čili papričicu. Začinite sa soja sosom i đumbirom u prahu. Dodajte sitno nasjeckanu rajčicu i pirjajte na najjačoj vatri 5 minuta.
  4. Nakon 5 minuta dodajte tikvice i mladi luk. Ugasite vatru, dobro promješajte i poslužite toplo.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dalibor5 14:16 06. Siječanj 2016.

    Dobar recept. Doduše treba paziti koliko se soja umaka stavlja. S obzirom da se zbog liganja ovo ne smije pirjati duže od 6 do 7 minuta, ako se stavi previše soja umaka, sve skupa se ne stigne reducirati da to ... prikaži još! bude fin umak, pa ostane vodenasto.