Recepti 13. listopada 2014.

Pile punjeno narančom

Pile punjeno narančom
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasik nedjeljnog obiteljskog ručka osvježite narančama i mirisnim travama

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 606

Potrebno vam je

  • 1000 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kom celer, korijen
  • 3 kom ljubičasti luk
  • 3 kriška panceta
  • 0.50 kom maslac, slani
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom peršin, list
  • 1 kom narančina kora
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. Sačinite nadjev tako da u kamenom mužaru istučete protisnuti češnjak, nasjeckani peršin, naribanu koru naranče, sol, papar, mirisne trave i u to umiješajte maslac. Većim dijelom ovog nadjeva natrljajte pripremljeno pile izvana i iznutra.
  2. U pile (cca 1 kg) stavite raspolovljenu oguljenu naranču. Prelijte ga maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C.
  3. Priprema priloga: Ogulite nekoliko manjih glavica ljubičastog luka. Svaku glavicu do polovine križno zarežite s dva reza. U rezove stavite preostalog nadjeva, a svaku glavicu luka omotajte kriškom dimljene mesnate slanine (pancete) i učvrstite je čačkalicom.
  4. Luk i korijen celera dodajte u lim s polupečenim piletom i pecite još oko 20 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.