Recepti 13. listopada 2014.

Pileći curry s indijskim oraščićima

Pileći curry s indijskim oraščićima
gastro postao gastro.24sata.hr
Začinite si obrok curryjem i mnoštvom začina za orijentalni štih

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 448

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica maslac, neslani
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 žlica đumbir, korijen
  • 3 žlica curry
  • 2 mala žlica sol
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 400 g rajčica, crvena
  • 1 žlica korijander
  • 100 g indijski oraščić
  • 4 žlica jogurt (3.2% masti)

Priprema

  1. Otopiti maslac u širokoj posudi, zatim dodati luk, češnjak i đumbir te miješajući pirjati oko 5 minuta da sastojci omekšaju. Dodati curry, sol, kim i papar pa kuhati još 2 min stalno miješajući.
  2. Dodati piletinu i dobro je izmiješati sa svim sastojcima.
  3. Zatim smjesi dodati rajčice, zajedno sa sokom, te korijander i zagrijati do vrenja. Poklopiti i kuhati na laganoj vatri, povremeno miješajući, dok piletina ne bude kuhana oko 40 minuta.
  4. Indijske oraščiće fino usitniti pa dodati u curry zajeno sa jogurtom pa kuhati na laganoj vatri još oko 5 minuta da se umak zgusne.

Začinite si obrok curryjem i mnoštvom začina za orijentalni štih

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.